Postgraduate Opleidingen voor Sales Managers en Sales Leaders, CSE®

Ben jij een ‘Sales Leider’ of alleen een ‘Sales Manager’? Er is in Nederland geen sales opleiding die zo de brug weet te slaan tussen ‘Sales Management’ en ‘Sales Leiderschap’.

‘Leiderschap is dat mensen je intrinsiek volgen, omdat ze dit willen en niet omdat ze dit moeten..’

Ben jij die (aankomende) Sales Manager of.. Sales Leader?

Hoe vaak heb jij in je carrière direct mogen rapporteren aan iemand die vertrouwen in je had? Je vrij liet om te zijn wie je bent, je heeft laten ontdekken wat je nu echt kon, die jou in je kracht heeft gezet meer dan eens en je geholpen heeft je grenzen succesvol te verleggen?

Iemand waar je graag tijd voor maakt om haar of hem weer te spreken om mee te sparren. Omdat je zeker weet dat je met dit gesprek weer nieuwe ideeën krijgt en gemotiveerd wordt om net wat meer te bereiken dan voor het gesprek?

Mocht je een naam kunnen noemen, het zullen er vast niet veel zijn geweest, dan was dit een (Sales) Leader en geen Manager.

Zou jouw naam naar boven komen als ‘Leader’ wanneer we dezelfde vraag zouden stellen aan de mensen die aan je gerapporteerd hebben, nog rapporteren of gaan rapporteren?

We zullen je de inzichten aanreiken om je te ontwikkelen als (aankomend) Sales Leader en niet alleen als Sales Manager.

Mensen managen of beter gezegd.. ‘Leiden’ is een ander vak dan het zijn van een excellente senior accountmanager. Een vak waarvoor de Sales Manager zelden goed voor opgeleid is, met alle gevolgen van dien. Daardoor verliezen veel organisaties vaak een top accountmanager na een promotie en krijgen er een slechte sales manager (laat staan Leider) voor terug. Terwijl dit niet zo hoeft te zijn..

.

1. Post-hbo Sales Management*
2. Post-hbo International Certified Sales Management CSE®*

* Jouw investering voor een van de twee sales management opleidingen varieert tussen de € 7.990 en € 5.995 exclusief btw

Kennis competenties

We zullen je, naast dat we leren hoe je moet managen, coachen en leiden, eerst leren wat de beste sales methodieken zijn of hoe je ze kunt aanscherpen.

Waarom?.. Als je je mensen met de verkeerde methodieken gaat managen, coachen en leiden, dan dan leren we je hoe je ze heel effectief en efficiënt de verkeerde kant op leidt en dat moet je niet willen. Los van hoe succesvol je zelf ook bent geweest hiermee, je mensen zijn niet zoals jij.. en wie weet was jij nog beter geweest als je eerder geweten had wat we je zullen aanreiken.

Daarna zullen we je de strategische en coachings- en leiderschapsprincipes aandragen. Maar ook hoe jij je eigen gedrag die van het Sales team succesvoller kunt beïnvloeden om samen gemakkelijker en plezieriger grenzen te gaan verleggen.

We geven je ook meer inzichten om je werving- en selectievaardigheden aan te scherpen om mensen aan te nemen op meer dan alleen je onderbuik gevoel. Hoe je hun Ramp-Up-Time na aanname kunt versnellen.

Hoe je weet wat de potentie van de bestaande teamleden werkelijk is en hoe je deze sneller en gemakkelijker kunt ontsluiten.

Kortom, vaardigheden en inzichten hoe jij je Sales Team en het bedrijf waar je voor werkt, kunt helpen excelleren.

.

Meest praktijk gericht..

Tijdens de lessen, de postgraduate masterclasses, vertalen we theoretische modellen en methodes naar de dagelijkse praktijk van jouw sales team. Samen met je medestudenten, vind je wetenschappelijk gefundeerde sales technieken die echt bij je passen. Je leert begrijpen waarom methodes succesvol zijn. En waarom ze dat in veel gevallen niet zijn.

Je wordt persoonlijk gecoacht op basis van je persoonlijke gedrags- en drijfverentest plus een 360-graden assessment door je team. Je krijgt darnaast alle begeleiding die je nodig hebt om je Post-Hbo/Post-academische Diploma te behalen en samen met je sales team te excelleren.

Daarnaast zal de toetsing niet plaatsvinden middels scriptie en rapporten, maar middels praktijkopdrachten.

Your Sales Playbook

Praktijkopdrachten zijn zo vorm gegeven dat ze na succesvolle afronding onderdeel gaan uitmaken van jouw eigen ‘Sales Playbook’. Een waardevolle handleiding die door je team kan worden ingezet. De positieve impact van jouw opleiding zal dus veel verder reiken dan het verbeteren van jouw persoonlijke management- en leiderschapscompetenties alleen. Je hele team zal door jouw opleiding de grenzen gaan verleggen.

Meest Flexibel..

Je bent bovendien flexibel in welk tempo je onze postgraduate sales opleidingen doorloopt.

We leren je welliswaar hoe jij minder ‘Chief Fire Fighter’ hoeft te zijn, want vaak is dit door je eigen verdienste van leidinggeven. Maar soms gebeuren er zakelijk dingen die je echt niet had kunnen voorzien en die NU om aandacht vragen. Privé is ook belangrijk en hier geldt hetzelfde voor. Dus wij bieden je op elk moment de gelegenheid om even de pauze-knop in te drukken. Naar een andere locatie uit te wijken of een masterclass online bij te wonen.

We vinden het belangrijk dat jij je ontwikkeld op een manier dat jij het beste uit de opleiding haalt en niet door druk van buitenaf de kantjes ervan af gaat lopen. Ideaal wanneer je in een dynamische omgeving zit of internationaal actief bent.

Het meest ‘up-to-date’..

We omarmen ‘AI’ en dus ChatGPT. ‘AI’ is een ‘nieuw’ fenomeen waar een modern Sales Team rekening mee moet houden. ‘If you Snooze, You’ll Lose..’

‘De geest is uit de fles’ en ‘If you can’t fight it.., join it!’ ChatGPT is goedbeschouwd, iets wat buitengewoon goed inzetbaar binnen het salesdomein op elk niveau. ‘It will put your sales team on steroids’

Niet om een oppervlakkige tekstjes te maken die meer schade kunnen aanrichten dan goed doen. We leren je hoe jij en je team dit veel beter doordacht kunt inzetten om je dieper samen met je Sales Team te kunnen ingraven in de materie dan ooit tevoren en klanten beter te kunnen helpen. Sterker.. het zal je als sales manager helpen om je team meer zelfsturend te maken, zodat jij het wat rustiger krijgt. Maar dan moet je wel weten hoe.. en wij zullen het je leren.

.

Stand out from the crowed..

‘Hbo-denk-en-werk-niveau’ is tegenwoordig de norm. Met een Postgraduate Diploma van de Sales Leadership Academy zal hier geen twijfel meer over bestaan.

Helaas voldoe je dan alleen nog maar aan de ‘norm’ en zo zullen er dus nog veel meer zijn, waardoor je weer opgaat in het gemiddelde.

Vandaag de dag is Nederland economisch nauw verbonden met de wereldhandel. Eén op de vijf banen is er zelfs van afhankelijk. Als Sales Manager maak je dus, via een holding, leveranciers of klanten, links- of rechtsom deel uit van dit internationale speelveld. Wij Nederlanders begrijpen vaak onvoldoende hoe het internationaal werkt. Onze internationale handelsgeest is niet meer voldoende, waardoor meer en meer onnodige kansen gemist worden. Nederland wordt steeds kleiner..

Wil jij de ‘happy few’ behoren die wel snapt hoe het wereldwijd in sales werkt en de felbegeerde internationaal erkende registertitel CSE® (Certified Sales Executive), achter je naam kunnen zetten? Dan ben je bij ons in goede handen. Je weet dan zeker dat je als Sales Leader boven het maaiveld zult uitsteken.

DEZE MENSEN VINDEN ER IETS VAN!

Siemon van Dam Ervaren commercieel manager | Consultant met een focus op groei | Conceptuele denker | Proces- en mensgericht handelend

“Ben heeft het vermogen om salesprofessionals en -managers voortdurend uit te dagen en op scherp te zetten. Hij kan op erg hoog abstractieniveau acteren en doceren maar kan ook bliksemsnel inzoomen naar een praktijksituatie. Dit werkte voor mij erg verhelderend en inspirerend. Ben leest ongelofelijk veel, de meest actuele theorieën en modellen verwerkt hij in zijn lessen. Vanuit zijn jarenlange ervaring als consultant en interim-manager, heeft hij tal van praktijksituaties die hij inbrengt tijdens de lessen. Het schakelen tussen enerzijds de theorie en vervolgens naar best-practice vanuit zijn eigen ervaring draagt bij aan een enorm stijle leercurve. Doordat hij jarenlang werkzaam is geweest in zowel de VS als Nederland, heeft hij de best-of-both-worlds verwerkt in zijn opleidingsprogramma. Los van de kwaliteit, kan ik oprecht zeggen dat Ben er alles aan zal doen om jouw leerdoelen te verwezenlijken. Ik heb genoten van zijn lessen en het heeft me veel meer gebracht dan ik van te voren had vermoed.”

Ing. Nick Crutzen CSE Algemeen directeur || DGA || Chief Revenue Officer.

“Ben heeft mij van onbewust bekwaam weten te begeleiden naar bewust bekwaam. Ik durf nu oprecht te stellen dat hij van mij een sales professional, coach en manager heeft weten te maken, waarbij ik op mijn beurt in staat ben mijn team te begeleiden. Zijn pragmatische aanpak en bijkomende ervaring hebben ervoor gezorgd dat ik voor het eerst in jaren, 9 maanden lang met plezier aan een opleiding heb deelgenomen. Je kunt oprecht stellen dat Ben mij heeft weten te binden en boeien op een uitdagende en zeer toegankelijke manier.”

Rene Thiel, CSE General Manager at Van der Ende T.H.O.

“Iedere keer als ik een masterclass heb gehad van Ben, dan zit ik met een verhoogde hartslag en ideeën in de auto op weg naar huis, als ik dan thuis ben vraagt mijn vrouw hoe mijn training was en eigenlijk heb ik dan geen tijd om het te vertellen. Er bruisen dan namelijk allemaal ideeen door mijn hoofd over hoe ik zaken (anders) ga aanpakken. Ik denk dat dit het mooiste compliment is dat een trainer kan krijgen….. Ben is een man met een berg parate kennis en ervaring, maar daarnaast onderscheidt hij zich van vele andere trainers door mij te inspireren en uit te dagen zonder mijn identiteit te hoeven verliezen. ik zal de masterclasses missen als ze afgerond zijn, gelukkig zien we elkaar bij de round table meetings van de SMEI.”

Stef Aelmans, CSE Verbindend Adviseur | Recruiter binnen de Procesindustrie

“Ben weet met zijn ervaring, drive, enthousiasme en manier van doceren, continue het beste in mensen naar boven te halen. In de afgelopen 9 maanden van de internationaal geaccrediteerde post-hbo opleiding Sales Management heeft hij mij weten te inspireren, motiveren en ontwikkeld tot het hoogste niveau op het gebied van Sales Leadership! Met zijn scherpte en inhoudelijkheid opent hij je de ogen in de wereld van Sales en maakt met zijn aanpak en manier van werken deze opleiding tot een groot succes!”