Waarom is Certificering voor Sales professionals belangrijk

De Register Titel programma’s van de Sales Leadership Academy leiden op tot de Internationale SMEI Sales Certificering bestaande uit de Registertitels CSE® en SCPS™ voor Sales Managers en Senior Accountmanagers). Voor professionele Sales Professionals is het belangrijk dat zij objectief kunnen aantonen dat ze hoge internationale criteria voldoen. Hiermee kun je, getoetst door een onafhankelijk internationale beroepsorganisatie, aantonen dat jij je vak beheerst. Hiermee onderscheid jij je als professional en claim je de erkenning die hoort bij jouw bewezen competenties.

Internationaal erkende kwaliteit

Verkopen kan iedereen, terwijl resultaten uit het verleden geen garanties bieden voor de toekomst.

Net als in alle andere belangrijke vakgebieden, zoals accountancy, gezondheidszorg en advocatuur, mag je van een Professional verwachten dat deze aantoonbaar beschikt over een relevante opleiding met de meest actuele kennis uit het vakgebied, praktische ervaring en ethische standaarden om het sales vak op professionele wijze uit te voeren. Maar hoe toon je, zonder reguliere opleiding op HBO niveau in Nederland aan dat je die échte professional bent?

Sales Certificering maakt zichtbaar dat jij voldoet aan de eisen die (inter)nationaal gesteld mogen worden aan Sales Professionals.

Eerder schreef Ben Mastboom al een artikel over de verschillende argumenten die sales gebruiken om aan te tonen dat ze ook daadwerkelijk een Sales Professional zijn en hoe Sales Certificering eindelijk een manier is om het werkelijke kaf van het koren te scheiden:

Blogpost over “Hoe bepaal je of iemand een Sales Professional is?”

Wat brengt een Sales Registertitel jou persoonlijk?

Bekijk dit korte filmpje en laat je overtuigen.

“De SMEI toetst al sinds de tachtiger jaren Sales Certificeringen (en Sales Registertitels) – en zet wereldwijd de toon op het gebied van Sales Professionaliteit bij de sales forces van veel fortune 500 wereldspelers.”

Welke Sales Certificering is de beste keuze?

Onafhankelijke erkenning is belangrijk bij het objectief bepalen van de verworven competenties. Bij de keuze van Sales Certificering zijn er verschillende criteria die een rol kunnen spelen. De werkelijke marktwaarde van de internationale SMEI Sales Certificeringen wordt bepaald door de volgende 3 doorslaggevende redenen:

 1. De kans dat een Sales Professional op een bepaald moment gaat werken voor een internationaal opererend bedrijf is groot.
  Met het oog op je carrière heb je dus met een internationale sales certificering meer mogelijkheden en hoogstwaarschijnlijk een streepje voor.
  Noot: Op dit moment is meer dan 60% van ons bruto nationaal product afhankelijk van de internationale handel en 1 op de 5 banen in Nederland zijn hiervan afgeleid.
 2. Sales is een internationaal vaken komt overal ter wereld voor.
  Jouw markt of sector is niet beperkt tot Nederland en volgt niet alleen de Nederlandse sales & marketing standaarden, Een internationale oriëntatie op de nieuwste ontwikkelingen, methodes en technieken is in onze globale economie een belangrijke succesfactor.
 3. De kwaliteit en continuïteit zijn gegarandeerd. 
  De SMEI beheert al certificeringsprogramma’s sinds 1980 en zet sindsdien de toon voor professionalisme, kwaliteit en ethiek. Daarnaast hebben verschillende (inter)nationale business universiteiten hun eigen programma’s onderworpen aan de “gouden” SMEI certificeringsstandaarden. Opmerkelijk feit is dat één van deze universiteiten -de University of Britisch Columbia- zich met haar opleiding bevindt in de top 50 van de world ranking!