Als Senior Account Manager, Sales Manager of Sales Executive onderscheidt jij je pas écht van de rest met een wereldwijd erkende registertitel SCPS™ of CSE® achter je naam!

De postgraduate sales opleidingen van de Sales Leadership Academy kunnen, naast het behalen van een post-hbo diploma, leiden tot wereldwijd erkende SMEI Sales Registertitels op twee niveaus:

 • De Registertitel SCPS™ is van toepassing op Senior Account Managers die hebben aangetoond te voldoen aan wereldwijde standaards.

 • De Registertitel CSE® is bedoeld voor Sales Executives en Sales Manager die hebben aangetoond te voldoen aan de wereldwijd gestelde standaards voor het kunnen leiden van een sales team.

Met deze registertitels kun je, getoetst door een onafhankelijk wereldwijd opererende beroepsorganisatie, aantonen dat jij je vak op hoog niveau beheerst. Je onderscheidt je hiermee als sales professional en claim je de erkenning die hoort bij jouw bewezen competenties.

(Internationale) Wereldwijde erkenning van je sales competenties

Elke accountmanager en sales manager, met een paar jaar ervaring, claimt dat hij een professional is. Maar.. waar blijkt die professionaliteit eigenlijk uit?

‘Aantal jaren ervaring’ zegt goed beschouwd niet zoveel. Het gaat om de vraag, ‘In hoeverre heb jij je aantoonbaar ontwikkelde?’. En die mooie functietitels, die op je LinkedIn profiel prijken met daaronder een opsomming van alles waar je verantwoordelijk was, wat zegt dat eigenlijk? Wanneer je dit ziet, stel dan eens de vraag, ‘Wat waren de prestaties?’. Misschien heeft de persoon in kwestie met die mooie titels en onderliggende verantwoordelijkheden gedurende die periodes heel middelmatig of ergo gepresteerd..

Net als in alle andere belangrijke vakgebieden, zoals bijvoorbeeld de gezondheidszorg, accountancy, verzekerings- en bankwezen, en advocatuur, mag je van een professional verwachten dat deze aantoonbaar beschikt over een relevante opleiding. De professional beschikt over de meest actuele kennis uit het vakgebied, praktische ervaring. Dat de professional zich zeer bewust is van de ethische standaarden om het salesvak op professionele wijze uit te voeren.

In de bijvoorbeeld de gezondheidszorg, accountancy, verzekerings- en bankwezen, en advocatuur, hebben deze beroepsgroepen er voor gekozen om met registertitels te werken. Registertitels, die je alleen behoud wanneer jij je ook na het behalen van een diploma, jij je aantoonbaar blijft ontwikkelen. Maar hoe zit dat met het salesvak?

De SMEI, ’s wereld grootste sales en marketing associatie, die al sinds de tachtiger jaren wereldwijd Sales Certificeringen (en Sales Registertitels) verstrekt. De SMEI zet wereldwijd al bijna 50 jaar de toon op het gebied van Sales Professionaliteit bij de sales teams van veel fortune 500 wereldspelers.”

Een Sales Register Titel van de SMEI geeft stakeholders binnen het commerciële speelveld, zoals klanten, collega’s en andere stakeholders, de zekerheid dat ze met een professional van doen hebben die elke organisatie kan helpen succesvoller te zijn. Het brengt jou de dus de erkenning die jij verdient en helpt je te excelleren binnen het salesvak.

Wat brengt een Sales Registertitel jou nog meer?

Met een onafhankelijke erkenning van jouw sales of sales management competenties, vergroot jij je persoonlijke marktwaarde. Het stelt jouw omgeving – bijvoorbeeld klanten, je superieuren en toekomstige werkgevers – in staat om objectief vast te stellen dat jij serieuzere moet worden genomen dan andere. Het heeft dus een positieve invloed op je succes en carrièreperspectief.

Bij het kiezen voor een SMEI Sales Certificering zijn er nog 3 goede redenen om dit te doen.

 1. Het salesvak is continue in beweging.

  Kennis van de nieuwste ontwikkelingen, methodes en technieken is in onze globale economie zijn een belangrijke succesfactor voor jou persoonlijk en jouw organisatie. Te vaak blijven vooral de sales professionals en managers met meer dan 10 jaar stil staan in hun ontwikkeling. Ze praten dit goed op basis van behaalde successen in het verleden. Daarom zie je vaak dat de 45+er in sales op z’n retour geraakt, terwijl die nog 20+ jaar werken voor de boeg heeft. Dit komt niet door de leeftijd, maar door het gebrek aan besef dat ze zich moeten blijven ontwikkelen. Het behalen van een SMEI Sales Registertitel toont niet alleen aan dat jij qua kennis een hoog niveau hebt behaald, maar ook dat je deze bijhoud.

 2. ‘Like it, or not’.. Sales is een internationaal vak.

  Jouw huidige (of toekomstige) markt of sector is niet beperkt tot Nederland en volgt niet alleen de Nederlandse sales & marketing standaarden. Sales principes zijn in de kern universeel, doch het toepassen van deze universele sales principes kan in internationale regio’s en landen erg verschillen.

  Ook wanneer jouw klanten zich alleen binnen de landsgrenzen bevinden, is het aannemelijk dat de waardeketen binnen jouw sector over de landsgrenzen heen gaat. Factoren binnen het internationale speelveld, denk aan bijvoorbeeld een pandemie of een regionaal conflict, beïnvloeden de commerciële verhoudingen tussen deze schakels binnen de waardeketen. Het begrijpen van het hoe en het waarom deze factoren commercie beïnvloeden binnen deze internationale schakels binnen jouw waardeketen, kan je een competitief voordeel geven.

 3. De kans dat jij als Sales Professional op een bepaald moment gaat werken voor een internationaal opererend bedrijf is groot.

  Veel professionals die voor een typisch nationaal bedrijf denken dat deze kans wel meevalt. Zij realiseren zich echter vaak niet dat ze misschien op enig moment worden opgekocht door een holding in het buitenland. Soms lijkt het in zo een geval, dat het lokaal gevestigde bedrijf ‘autonoom’ regionaal kan blijven opereren. Toch zullen er vanuit de holding regelmatig directieven komen die men regionaal niet altijd begrijpt. Vaak zit de oorzaak in het niet voldoende begrijpen dat internationaal opererende organisaties soms anders kijken naar regionale waarden en gedragsnormen. Je hoeft het niet eens te zijn met deze andere waarden en normen, maar ze op zijn minst begrijpen zal je enorm helpen.

  “Nederland is momenteel economisch het meest geglobaliseerde land ter wereld.  Op dit moment is meer dan 60% van ons bruto nationaal product afhankelijk van de internationale handel en zijn 1 op de 5 banen in Nederland zijn hiervan afgeleid.”

Met het oog op jouw succes en je carrière, heb je dus met een (internationale) sales certificering meer mogelijkheden en een streepje voor op anderen