Sales Leadership Academy competenties
Download nu de nieuwe brochure

Praktijkgerichte opleiding volgen?

Sales Leadership Academy competenties

Binnen 6 maanden je diploma op zak?

Sales Leadership Academy Opleiding

Persoonlijke coaching tijdens je opleiding?

Accountmanagement Opleiding en SCPS™ titelprogramma voor Account Managers2018-06-01T10:02:04+00:00

Accountmanagement Opleidingen met Internationale ERKENNING

Wil jij je als succesvolle Account Manager onderscheiden van je vakgenoten? Met de internationaal erkende titel SCPS™ van de Sales & Marketing Executives International (SMEI) achter je naam, krijg je de erkenning die jij als professional verdient.

Deze accountmanagement opleidingen op post-HBO niveau bieden je de gelegenheid om je CV het gewicht te geven die het verdient.  Door de unieke combinatie van theoretische modellen en methodes, die tijdens de opleiding worden vertaald naar jouw praktijk met behulp van direct toepasbare beroepsproducten én een onafhankelijke internationale toetsing is deze opleiding uniek in Nederland.

Geen accountmanagement opleidingen voor iedereen

Deze accountmanagement opleidingen zijn bedoeld voor professionals die zich realiseren dat alleen goed niet goed genoeg is om te kunnen excelleren. Met deze opleiding ga je veel verder dan het volgen van een verkooptraining. Communicatieve vaardigheden en het kunnen structureren van een verkoopgesprek zijn natuurlijk belangrijke praktische vaardigheden waar je veel aandacht aan zult besteden. Maar naast vaardigheden besteed je veel aandacht aan het kennismaken met verschillende soorten verkoopmethodieken. Samen met je medestudenten ga je op zoek naar díe methodes en technieken die echt bij jouw passen.  Je leert begrijpen waarom methodes succesvol zijn maar ook waarom ze dat in heel veel gevallen niet zijn.

Specialisatie loont

De Sales Leadership Academy heeft zich gespecialiseerd in post HBO salesopleidingen. Juist door deze specialisatie bieden wij onze studenten niet alleen de kennis maar juist ook de ervaringen uit de praktijk die onze opleidingen uniek maken. Theoretische modellen getoetst aan de weerbarstige praktijk waarin de student alle gelegenheid krijgt om juist die keuzes te maken die perfect bij hen past.

De accountmanagement opleidingen en titelprograma’s SCPS™ van de Sales & Marketing Executives International (SMEI) worden voor een deel  in het Engels aangeboden. Een vergaande globalisering van markten vraagt en eist zelfs steeds vaker dat deelnemers vertrouwd zijn met de Engelse ‘glossary of sales & marketing terms’ uit de internationale zakenwereld. Het curriculum is opgebouwd op basis van internationaal vastgestelde competenties en vormt in Nederland een post-HBO opleiding met een internationaal erkende registertitel. De in deze opleidingen verworven beroepscompetenties kunnen zelfs na de accountmanagement opleidingen duurzaam worden geborgd met een permanent educatieprogramma. Alle afgestudeerden conformeren zich aan de ‘Code of Ethics’ van de SMEI die een waarborg is voor een professionele beroepshouding om trots op te zijn.

Aan het einde van dit programma kun jij met vertrouwen het SCPS™ examen afronden waar onder andere de volgende onderwerpen getoetst zullen worden:
 • Begrip van ‘relationship selling opportunities’ in de informatie economie.
 • Het vermogen om de ‘customer needs’ te inventariseren en een waardepropositie te formuleren die invulling geeft aan deze ‘customer needs’.
 • ‘Personal selling models and strategies’ die heden ten dagen gebruikt worden ‘high-performing salespeople’.
 • De ontwikkeling van je eigen ‘personal selling’ filosofie en professionele communicatiestijl.
 • Ontwikkelen van een productstrategie die waarde toevoegt voor de klant en je eigen organisatie.
 • Ontwikkelen van klantstrategiën op basis van gedegen kennis van het koopproces en kopersgedrag.
 • Ontwikkeling van een sales presentatie strategie gebruik makend van ‘adaptive selling’ en consultatieve vraagtechnieken.
 • En nog veel meer…

Aanvullende informatie vind je in de uitgebreide brochure die je hier kunt aanvragen.

Zeven of tien op de dagelijkse praktijk toegespitste Masterclasses

Kies je voor de accountmanagement opleidingen PRAKTIJK KLASSIKAAL of PRAKTIJK KLASSIKAAL PLUS dan ga je echt voor excellent vakmanschap. Je doorloopt in de variant SAMEN, samen met andere cursisten tenminste zeven intensieve masterclasses van elk 8 uur pure persoonlijke ontwikkeling:

 1. Beïnvloeden & Overtuigen
 2. Sales Procesmanagement & Funnel Management
 3. Sales Planning
 4. Onderhandelen
 5. Time Management voor Sales Professionals
 6. Account (& Finance) Based Marketing
 7. Social Selling in B2B voor gevorderden

In de variant PRAKTIJK KLASSIKAAL PLUS, doorloop je in totaal tien masterclasses. Dit zijn dus drie extra masterclasses. Deze masterclasses zijn er op gericht om jou nog een extra verdieping te geven op jouw specifieke praktijk.

Na elke masterclass zul jij vol inspiratie en praktische handreikingen die je de volgende dag direct kunt gaan toepassen naar huis rijden.
Aanvullende informatie over de leerlijnen en beroepsproducten vind je in de uitgebreide brochure die je hier kunt aanvragen.

Aantal contacturen tijdens de accountmanagement opleidingen en studiebelasting

In het vergelijkende overzicht van de SCPS™ leerlijnen vind je het aantal contacturen. Elke masterclass biedt acht praktische contacturen vol persoonlijke ontwikkeling.

De studiebelasting nodig voor het succesvol afleggen van het internationale examen varieert natuurlijk per persoon, maar je moet rekening houden met tussen de 60 tot 80 zelfstudie uren.

De studiebelasting voor het creëren van eventuele beroepsproducten is afhankelijk van je persoonlijke situatie. In een persoonlijk gesprek geven we je hier graag een betere indruk over.

Studieduur

Zoals je in de brochure kunt lezen heb je zelf grote invloed op de duur van de opleiding zodat je kunt waken voor een gezonde balans tussen werk, privé en studie. De daadwerkelijke duur zal dus afhankelijk zijn van je eigen maximale studietempo.
 • Variant E-LEARNING: zelfstudie zonder deelname aan masterclasses gedurende circa 12 weken tot maximaal een jaar.
 • Variant PRAKTIJK KLASSIKAAL: deelname aan 7 masterclasses gedurende circa 26 weken tot maximaal een jaar.
 • Variant PRAKTIJK KLASSIKAAL PLUS: deelname aan 10 masterclasses gedurende circa 32 weken tot maximaal een jaar.

Groepsgrootte: Maximaal 16 personen

Opleidingslocaties: Regio’s Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Arnhem, Groningen & Roermond

Data en tijden in-classtrainingen
De lesdagen vinden afwisselend plaats op maandag, dinsdag of woensdag.
Lestijden: 13:00 – 21:00u.
Voor een actueel overzicht van de lesdagen voor de komende maanden verwijzen wij naar de agenda op onze website. In het grootste deel van de maanden juli & augustus zijn er geen lessen.

Aanvullende informatie vind je in de uitgebreide brochure die je hier kunt aanvragen.

Toetsingsvormen

 • onafhankelijk internationaal online examen van 180 minuten is van toepassing op alle opleidingsvarianten.
 • toetsing beroepsproducten. Elke beroepsproduct wordt naast internationale standaards gelegd en beoordeeld op logica en praktische toepasbaarheid. Deze toetsing is alleen van toepassing op de opleidingsvariant PRAKTIJK KLASSIKAAL PLUS.

Resultaat

 • Variant E-LEARNING: SCPS™ registertitel*
 • Variant PRAKTIJK KLASSIKAAL: Post-Hbo diploma Senior Accountmanagement & SCPS™ registertitel*
 • Variant PRAKTIJK KLASSIKAAL PLUS: Post-Hbo diploma Senior Accountmanagement, SCPS™ registertitel* en het Sales Playbook ‘Your Way of Selling’ bestaande uit getoetste beroepsproducten.
*Om de titel SCPS™ te mogen voeren dien je tenminste drie jaar actief te zijn geweest in een commerciële buitendienstfunctie. Mocht je minder ervaring hebben, dan kun je bij gebleken geschiktheid deelnemen aan de opleiding. Echter bij het succesvol afleggen van het internationale examen mag de titel gevoerd worden met toevoeging van de letters ‘IT’ dat staat voor ‘in training’ en vervalt zodra na het vervullen van de drie jaar eis.

Toelating
 • Je bent in het bezit van een hbo-diploma of je kunt op andere wijze aannemelijk maken dat je over hbo-denkniveau beschikt.
 • Je hebt relevante saleservaring
 • Een intakegesprek kan deel uitmaken van de toelatingsprocedure

Aanvullende informatie vind je in de uitgebreide brochure die je hier kunt aanvragen.

Investering Accountmanagement Opleiding:
 • Variant E-LEARNING*: € 1.250,- | Examen € 300,-
 • Variant PRAKTIJK KLASSIKAAL*: € 2.995,- | Examen € 300,-. | locatie- en cateringkosten: € 417,-
 • Variant PRAKTIJK KLASSIKAAL PLUS*: € 4.195,- | Examen € 300,- | locatie- en cateringkosten: € 595,-
*Alle prijzen zijn exclusief BTW.
NB Er is een lijst van boeken die je additioneel naast het curriculum dat wij aanbieden via de reguliere boekhandel of andere kanalen kunt aanschaffen. Dit is niet verplicht maar we bevelen het wel aan. Neem voor meer informatie contact met ons op.
Aanvullende informatie vind je in de uitgebreide brochure die je hier kunt aanvragen.