Hoofddocent Ben Mastboom CSE SCPS

“Omdat elke organisatie en elk individu uniek is, ben ik groot voorstander van de aanpak om je ‘eigen’ salesmethodiek te creëren. Standaardmethodieken vormen wel een belangrijke inspiratiebron, doch moeten worden aangevuld met de best practices en ervaringen van het bedrijf zelf. Samen met hedendaagse inzichten van ‘thought leaders’ en anderen wordt zo ‘Your way of Selling®’ vormgegeven. De enige methodiek die duurzaam is en past bij de organisatie, haar medewerkers en klanten. En omdat het ‘eigen’ voelt, zal het de resultaten een ‘boost’ geven en blijvend zijn.”

“In mijn ogen vormen sales en marketing een universeel spel dat de basis vormt voor het bestaansrecht van iedere organisatie: “The true business of every company … is to get, keep and develop more customers.” (Peter F. Drucker, 1954). Sales en marketing spelen hierbij samen een sleutelrol. Samen creëren zij waarde vóór en ván de klant.”

“Ik ben altijd op zoek naar de ideale sales- en marketingmethodiek. Mijn meest recente kennis deel ik als Key-notespreker, middels training- en opleidingsprogramma’s en advies- en interim-trajecten.”

Portfolio
Ben Mastboom is eigenaar en CEO van de Mastboom Group, directeur van de Sales Leadership Academy en auteur van het boek ‘Your Way of Selling’ en vele artikelen in het vakblad SalesManagement. Hij is tevens hoofddocent Sales Leadership aan de HAN University of applied sciences en heeft een vice-chair position bij the international board of world’s largest sales & marketing association SMEI. Ben woonde van 2005 tot 2014 in de Verenigde Staten en is werkzaam geweest in diverse leidinggevende sales- en marketingposities bij grote internationaal opererende organisaties, het MKB en start-ups.