Peter Hans Mastboom

Over leidinggeven
Om als team optimaal te presteren is bewust zijn van gezamenlijke waarden,
stellen van heldere doelen en verbondenheid in uitvoering een absolute voorwaarde. Als leidinggevende heb je de cruciale rol in dit proces. Iemand die weet waar we heen gaan, binnen welke grenzen we werken en echt inhoud weet te geven aan het woord ‘Verbondenheid’ in het werken als team.
Waar de leider doel en richting bepaalt, zorgt de manager voor de voorwaarden om deze te bereiken. Door te coachen wordt het teamlid zich bewust van hoe hij/zij zelf verder kan met zijn/haar actuele vragen. ‘Drie petten’ die door één persoon situatief gedragen kunnen worden.

Your way of leadership
Er zijn tientallen voorvoegsels die je voor leiderschap kunt zetten: diendend, autoritair, meewerkend, coachend, etc, etc. Allemaal manieren. Allemaal theorieën waarvan je je maar moet afvragen of dat jouw manier is. En geen enkele manier staat op zichzelf. Ze lopen in de praktijk allemaal door elkaar heen en worden ook hier situatief toegepast. Volgens mij is er echter maar één die er echt toe doet namelijk: Jouw manier van leidinggeven.
De manier waarvan jouw volgers zeggen: Ja, die leider geloof ik, die snap ik, die vertrouw ik met het oog op ons gezamenlijke doel.

In de masterclasses die ik verzorg gaan we intensief aan het werk met het ontwikkelen van ‘Jouw manier van leidinggeven’.

Over Peter Hans
Drijfveren, essentie en nuance
zijn drie woorden die onlosmakelijk met mij verbonden zijn.
Wat drijft mijzelf en de ander in het leven. Waar vinden we elkaar. En hoe creëren we samen een plezierige samenleving in werk en privé?
Ons levenskunstwerk vraagt om een continue pragmatische ontwikkeling met blijvend oog en oor voor het detail. Genuanceerd, met liefst wat humor, ben ik doorgaand op zoek naar de essentie van het actuele onderwerp. Dit is de grondslag waarop ik graag wil bijdragen aan jouw doelen. Liefst in een combinatie van coaching, als mentor, trainer en als consultant. Ik ben facilitator in hart en nieren. Mijn loopbaan wordt gekenmerkt door werkzaamheden waarin de wens van de ander centraal staat. Op eigen wijze faciliteer ik mens en organisatie bij het bereiken van hun doel. Ieders oorspronkelijke drijfveren staan hierbij altijd centraal. Praktische ervaring in leidinggeven heb ik onder andere opgedaan als facilitair manager van Amnesty International, directeur van Café-restaurant Vertigo in het Nederlands Filmmuseum en als mede eigenaar van Comcare ICT Kenniscentrum.
Na mijn opleiding tot coach en mentor heb ik mij gespecialiseerd in (persoonlijke) leiderschapsontwikkeling.

De menselijke maat, betrokkenheid en creativiteit zijn direct herkenbaar in mijn aanpak. Ik weet hiermee resultaatgericht mens en organisatie te ontwikkelen en verbinden. Ik werk met veel plezier voor kleine en grote organisaties.