Sales & Marketing Alignment2023-01-10T18:01:18+01:00

Masterclass: Marketing & Sales Alignment

Marketing en Sales hebben binnen je organisatie alle twee hetzelfde doel…’het Vinden, Binden en Doorontwikkelen van Klanten’.

Helaas werken beide afdelingen niet goed samen. M.b.v. deze masterclass sales en marketing alignment kun je hier verandering in brengen en de omzet en winst een ‘boost’ geven.

Een masterclass Marketing & Sales Alignment exclusief ontworpen voor CEO’s, CCO’s, CMO’s, CSO’s, Marketing- en Sales Directors/Managers die willen excelleren.

Aan de slag met Sales & Marketing Alignment
Tijdens deze Masterclass reiken we je praktische inzichten aan waarmee beide afdelingen elkaar meer gaan respecteren, samenwerken, versterken en veel meer kunnen realiseren zonder grote investeringen. Zowel voor ‘Scale-Ups’ m.b.v. ‘Growth Hacking’ en de meer gevestigde bedrijven.

(Download via LinkedIn hier de PDF met volledige beschrijving van deze masterclass.)

Uitdagingen
Los van binnen wat voor markt en type organisatie je werkt.. De sales en Marketing resources zijn schaars qua geld en qua mankracht. Daarbij is het in de huidige arbeidsmarkt erg moeilijk om aan de juiste en voldoende mensen te komen. De organisatie loopt hierdoor een substantiële hoeveelheid omzet en winst mis. Om nog maar nog niet te spreken over de wederzijdse frustratie die tussen marketeers en accountmanagers vaak meer regel dan uitzondering is.

We maken helder waarom beide disciplines al niet van nature beter samenwerken. Wanneer je hetzelfde doel hebt, zou dit eigenlijk niet zo moeilijk moeten zijn, maar is het in de praktijk blijkbaar wel. We dragen handige tools en inzichten aan waarmee je meer alignment kunt brengen tussen marketing en sales.

Hoe creëer je meer alignment tussen sales en marketing
Door zaken slimmer en meer afgestemd tussen de afdelingen aan te pakken, kan jouw organisatie het verschil gaan maken. Sneller groeien, meer marktaandeel, omzet en winst realiseren. Samen scoren wordt  sales en marketing gemakkelijker en leuker.

Zie hier de credentials van Sven Oyntzen die vanuit marketing-perspectief je zal inspireren.

Zie hier de credentials van Ben Mastboom die vanuit sales-perspectief je zal inspireren.

Het programma is meestal gelijk van opzet, of je nu deelneemt aan een online, in-class of incompany sessie.

 • We maken altijd eerst even kennis met elkaar aan het begin van elke sessie.
 • Inzichten worden door de docent in fragmenten gedeeld en voorzien van voorbeelden.
 • We bespreken en bediscussiëren telkens met elkaar wat de aangereikte inzichten betekenen.
 • Deelnemers worden regelmatig opgedeeld in groepjes om dieper met elkaar in gesprek te kunnen tijdens de masterclass, om het geleerde te spiegelen aan de praktijk.
 • Elke 1 tot 1 1/2 uur hebben we een break.
 • Bij sessies langer dan vier uur, hebben we een lunch of diner.
 • Online sessies worden vaak opgenomen, zodat je als deelnemer de masterclass later nog eens kunt nakijken.
 • Hand-outs worden na afloop van de masterclass verstrekt.

Na het volgen van deze masterclass weet je

 • Waarom een goede samenwerking tussen Sales & Marketing niet zo vanzelfsprekend is
 • Hoe een marketeer denkt (‘oude’ en nieuwe generatie)
 • Hoe een salesprofessional denkt (‘oude’ en nieuwe generatie)
 • Waar het in de aansturing al misgaat
 • Waar de logische raakvlakken en ‘quick wins’ tussen Marketing en Sales liggen
 • Hoe ze elkaar het leven gemakkelijker kunnen maken en elkaar meer zullen gaan opzoeken
 • Op welke vlakken het snelst resultaat geboekt kan worden voor gevestigde organisatie en ‘scale-ups’
 • Welke procesonderdelen gemakkelijk doch noodzakelijk met elkaar verbonden kunnen worden
 • Hoe de doelen en activiteiten beter op elkaar kunnen worden afgestemd
 • Hoe de Sales en Marketing inspanningen tot een veel hogere omzet en winst kunnen leiden

In-class & Online Masterclass (Post-HBO) !! Covid-19 melding) !!

 • Contacturen : circa 6 uur op locatie op Kaag, in Weert of in Zwolle
 • Zelfstudie : ongeveer 24 uur in eigen tempo
 • Persoonlijke coaching : 1 uur in overleg te plannen
 • *Liever Online deelnemen?
  Deelnemers kunnen altijd ook online deelnemen. De Sales Leadership Academy heeft het zo ingericht dat dit kan met bijna dezelfde interactiviteit wanneer je fysiek deelneemt. Wel zo handig wanneer je in de knoop komt met reistijd. Indien twee weken van te voren de online deelname aangeven wordt, is er tevens een korting van € 85,- excl. btw op de masterclass van toepassing, omdat de Sales Leadership Academy geen locatiekosten hoeft te maken.

Prijs: € 695,- ex. BTW per deelnemer en ex. eventuele kortingen* die van toepassing zijn.

Incompany training

Deze masterclass wordt ook in een In-company uitvoering gegeven. Hierin worden, na een gedegen voorbereiding, de casussen en voorbeelden toegesneden op de dagelijkse praktijk van uw medewerkers. Hierdoor sluit de stof en oefeningen naadloos aan op de dagelijkse praktijk, waardoor deze masterclass veel effectiever is voor een organisatie dan een open inschrijving. Ook zijn er mogelijkheden om uw medewerkers in de gelegenheid te stellen om een post-hbo deelcertificaat in de wacht te slepen door het succesvol afronden van een opdracht in de eigen praktijksituatie. Jouw Incompany aanpak wordt hierdoor noch succesvoller.
Onze afdeling incompany-trajecten is te bereiken van 08:30 – 17:30 uur op telefoonnummer: 085 – 30 30 791

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.
Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 – 17:30 uur op telefoonnummer: 085 – 30 30 791

Je moet ingelogd zijn om deze inhoud te kunnen bekijken

Planning van deze MasterClass

Heb je wel interesse, maar kan je niet op deze datum?
>> Klik dan hier <<

.

Deze deelnemers vinden er wat van

De colleges van het Titelprogramma ‘Senior Accountmanagement’ heb ik als pragmatisch, kundig en enthousiast ervaren. De opleiding biedt nuttige en omzetverhogende tools, die direct toe te passen zijn in je dagelijkse werkzaamheden. Je wordt heel bewust van jouw waarde voor de klant en wat dat voor jullie beiden betekent.

Tijdens de colleges van het Programma ‘Senior Accountmanagement’ van de HAN University heb ik Ben ervaren als een pragmatisch, kundig en enthousiast persoon.
Met behulp van zijn uitgebreide sales-ervaring reikt hij zeer nuttige en omzetverhogende tools aan, die direct tijdens de opleiding zijn toe te passen op je dagelijkse werkzaamheden. Hij geeft een duidelijk inzicht in hoe jouw onderscheidende vermogen/ waarde gekoppeld aan de waarde van de klant zorgt voor meer sales.

Ivan AlvaresIvan Alvares, linkedIn
Tijdens de colleges van het TitelProgramma ‘Senior Accountmanagement’ hebben we gewerkt aan opdrachten die uit onze eigen organisatie en werksituatie. Hierdoor hebben we een eigen “way of selling” ontwikkeld met handige tools om meer omzet te realiseren die ook echt bij ons passen. Termen als, Gewin, Genot, Gemak en Veiligheid zijn niet meer weg te denken na deze opleiding.

Tijdens de colleges van het Programma ‘Senior Accountmanagement’ van de HAN University heb ik genoten van Ben’s enthousiaste manier van lesgeven. Door zijn ervaringen in de “echte” saleswereld weet hij als geen ander hoe het werkt in het bedrijfsleven. Door het maken van opdrachten die gerelateerd zijn aan je eigen onderneming en werksituatie krijg je zeer handige tools mee om meer omzet te creëren.

Termen zoals, Gewin, Genot, Gemak en Veiligheid zijn niet meer weg te denken na deze opleiding.

Ben bedankt!

Martin VoorwindeMartin Voorwinde, LinkedIn
Het titelprogramma ‘Senior Accountmanagement’ heeft mij een enorme boost nieuwe energie in mijn werk gegeven. De tools die je krijgt aangereikt om meer omzet te creëren kunnen direct de volgende dag toegepast worden. De opleiding geeft meer inzicht in het sales proces. Waarde voor de klant en waarde van de klant zijn niet meer weg te denken in mijn agelijkse werk.

Ben heb ik leren kennen als een heel gedreven en enthousiast persoon tijdens de colleges van ‘Senior Accountmanagement’ van de HAN University. Zijn enorme verkoop ervaring die hij tijdens de lessen met je deelt geven je een enorme boost van energie. De tools die hij je leert en aangeeft om meer omzet te creëren kunnen direct de volgende dag op je eigen werk toegepast worden.
De colleges van Ben hebben mij veel inzicht gegeven in het salesproces. Mede door deze colleges ben ik heel bewust van de waarde dat ik en ons bedrijf klanten kunnen bieden en de waarde die klanten ons kunnen bieden.
Waarde voor de klant en waarde van de klant is niet meer weg te denken in het dagelijkse werk

Fleur JakobsFleur Jakobs, LinkedIn
Ik heb mijn opleiding HBO+ Senior Accountmanagment aan HAN University of Applied Sciences als erg inspirerend ervaren. De docent is een zeer bekwame vakman en sparringspartner die door zijn doortastendheid precies weet waar de pijnpunten liggen. Het titelprogramma is ontzettend leerzaam en inspirerend.

Ik heb Ben leren kennen tijdens mijn opleiding HBO+ Senior Accountmanagment aan HAN University of Applied Sciences.
Ben is een inspirerend docent en zeer bekwame vakman en sparringspartner.
Door zijn doortastendheid weet hij precies waar de pijnpunten liggen,en kan daar goed op inspelen.
Het was onzettend leerzaam en inspirerend om van deze warme en enthousiaste persoon als Ben les te krijgen.

Ben, heel veel succes in de toekomst en onzettend bedankt voor jouw inzet!
Hopelijk treffen wij elkaar nog eens in de toekomst!

Anneke SaathofAnneke Saathof, LinkedIn
De pragmatische wijze waarop dit titelprogramma wordt gegeven is mij erg goed bevallen. Het geleerde is zowel tijdens als ook na de opleiding direct toepasbaar. Ik zit ruim 20 jaar in het salesvak , maar door de opleiding Senior Accountmanagement weet ik nu nog beter hoe ik effectief en nog gestructureerder het meeste uit mijn tijd haal.

De pragmatische wijze waarop Ben Mastboom doceert is mij erg goed bevallen. Het geleerde is zowel tijdens als ook na de opleiding direct toepasbaar.
Ik zit ruim 20 jaar in het salesvak , maar door de opleiding Senior Accountmanagement weet ik nu nog beter hoe ik effectief en nog gestructureerder het meeste uit mijn tijd haal.

Harold Nijkamp, LinkedIn
Na elke masterclass zat ik met een verhoogde hartslag in de auto op weg naar huis. Er bruisen dan allemaal ideeën door mijn hoofd over hoe ik zaken (anders) ga aanpakken. Deze opleiding heeft mij naast een berg parate kennis en ervaring, geïnspireerd en uitgedaagd zonder mijn identiteit te verliezen.

Iedere keer als ik een masterclass heb gehad van Ben, dan zit ik met een verhoogde hartslag en ideeen in de auto op weg naar huis, als ik dan thuis ben vraagt mijn vrouw hoe mijn training was en eigenlijk heb ik dan geen tijd om het te vertellen. Er bruisen dan namelijk allemaal ideeen door mijn hoofd over hoe ik zaken (anders) ga aanpakken. Ik denk dat dit het mooiste compliment is dat een trainer kan krijgen…..
Ben is een man met een berg parate kennis en ervaring, maar daarnaast onderscheid hij zich van vele andere trainers door mij te inspireren en uit te dagen zonder mijn identiteit te hoeven verliezen. ik zal de masterclasses missen als ze afgerond zijn, gelukkig zien we elkaar bij de round table meetings van de SMEI.

Rene Thiel, LinkedIn
Deze opleiding had direct een impact op zowel mijn zelfvertrouwen als mijn resultaten. Het is veel meer dan alleen een Sales training.(The Secret to Your Success? Make Others Successful) Ik kan dit titelprogramma van harte aanbevelen aan elk sales team en alle individuele Sales professionals die hun processen en resultaten naar een hoger niveau willen tillen!

Ben zijn kennis, advies en suggesties hadden direct een impact op zowel mijn zelfvertrouwen alsook mijn werkzaamheden binnen Stella Agency. Ben is veel meer dan alleen een Sales trainer; hij is een mentor, gids, life coach en een luisterend oor. Het is een voorrecht om met hem samen te werken aan je toekomst en niet bang om je te vertellen wat je misschien liever niet wilt horen. Hij is oprecht geïnteresseerd en past zijn programma’s aan naar jouw behoeften. (The Secret to Your Success? Make Others Successful) Ben heeft mij zoveel handvatten meegegeven, ik heb de helft nog niet kunnen toepassen!
Ik kan Ben van harte aanbevelen aan elk sales team en alle individuele Sales professional die hun processen en resultaten naar een hoger niveau willen tillen!

Kaley Seraja Vermijs, LinkedIn
De opleiding Sales Management bewijst dat leren inspirerend kan werken en dat “praatjesmakers” het in de sales echt niet meer redden. Met praktijkgerichte colleges op het gebied van social media, customer marketing analyse, sales/buying funnel etc. krijg je de kennis om jouw sales medewerkers hun eigen manier van verkoop te laten ontwikkelen.
Leren is saai en sales is voor “praatjesmakers”……………. echt niet.
De opleiding Sales Management bewijst dat leren inspirerend kan werken en dat “praatjesmakers” het in de sales echt niet meer redden.
Door toegevoegde waarde voor klanten te creëren, het sales proces te begrijpen en de medewerkers te coachen kun je jouw sales organisatie naar een hoger niveau brengen.
 Ben Mastboom weet sales professionals te inspireren, door praktijkgerichte colleges op het gebied van social media, customer marketing analyse, sales/buying funnel etc. krijg je de kennis om jouw sales medewerkers hun eigen manier van verkoop te laten ontwikkelen.
Martijn MeeuwissenMartijn Meeuwissen, LinkedIn
De opleiding Senior Accountmanagement kan ik van harte aanbevelen. Het heeft mij geholpen om bewust bekwaam te gaan werken en een nieuwe stap in mijn carrière te realiseren.

De opleiding Senior Accountmanagement kan ik van harte aanbevelen. Het heeft mij geholpen om bewust bekwaam te gaan werken en een nieuwe stap in mijn carrière te realiseren. De trekker van de opleiding, Ben Mastboom heb ik ervaren als een ondernemende coach.

Rene WopereisRene Wopereis, LinkedIn
Ga naar de bovenkant