Deze masterclass over de psychologie van het overtuigen is waarschijnlijk op een te hoog niveau voor de gemiddelde account manager of sales manager. Het betreft hier de Masterclass Breingevoelig Beïnvloeden & Overtuigen van de Sales Leadership Academy.

Er wordt namelijk door de academie een vertaalslag gemaakt van theorie naar de praktijk van de deelnemer. Bovendien zijn de wetenschappelijk onderbouwde psychologische inzichten alleen geschikt voor salesprofessionals die een senior denk of werkniveau hebben.

Ook ethisch maakt de deelnemer kennis met inzichten die mogelijk te hoog gegrepen zijn voor het ‘intelligentieniveau’ van de gemiddelde account managers of salesbaasjes in Nederland. Dit kan eigenlijk ook gezegd worden over de complete internationaal geaccrediteerde sales opleidingen op Post-hbo+ niveau van hetzelfde instituut.

Hoe zo ‘.. ethisch te hoog gegrepen ..’

De genoemde masterclass zal namelijk de participanten ook bewust maken van de dunne scheidingslijn tussen, het manipulatief voor eigen gewin beïnvloeden van anderen versus het wel ethisch verantwoord inzetten van breingevoelige beïnvloedingstechnieken. Die goed wordt uitgelegd door Nobelprijswinnaar Richard Thaler, samen met Cass R. Sunstein, auteur van de bestseller ‘Nudge’.

“Iemand die ‘ethisch’ is, gaat toch niet de verkoop in..’, wordt toch niet voor niets vaak gezegd?”

Daarnaast maakt deze masterclass je mogelijk akelig bewust van o.a. de kracht van bijvoorbeeld het..

Reactance Bias effect. Een krachtige (omgekeerde) psychologische overtuig techniek, die zojuist in de titel en de tekst tot nu toe op je werd losgelaten.

We komen onbewust in opstand wanneer mensen zeggen:

  • dat we iets moeten
  • we iets niet (meer) mogen
  • dat je iets niet kunt

We deden dus met opzet verkeerde aannames om je bewust een opstandig gevoel te geven van.. ‘Oh ja ?!? Ik ben hier niet ethisch en slim genoeg voor? Dat zullen we nog wel eens zien..’. Met als doel dat je precies het tegenovergestelde wilt gaan doen.

Wendy Oude Veldhuis legt in haar artikel ‘Zo beïnvloed je eigenwijze mensen die niks willen’, erg goed uit hoe deze bias werkt. Ze heeft er zelfs een 2 daagse masterclass voor. Jammer alleen dat sales professionals en marketeers niet als doelgroep worden vermeld. Want wie z’n vak is het nu eigenlijk echt om anderen te kunnen beïnvloeden & overtuigen? Daar worden we bijna opstandig van…

Desalniettemin is de Reactance Bias een zeer krachtig techniek. Iets wat we zelf al jaren geleden ook zelf mochten ervaren met ons LinkedIn Artikel met de titel ‘STOP a.u.b. met de standaard Sales Funnel’. Dit artikel leverde door de stellige en tegendraadse titel meer dan 12.000 views en meerdere volle masterclasses op. Iets wat zeker in 2015 op LinkedIn geen slechte score was.

Kortom, onderschat de kracht van het onderbewuste niet. Jezelf in de psychologie van het overtuigen bekwamen, zal je wapenen tegen alles waar je bewust en onbewust dagelijks aan wordt blootgesteld. En hoe cool zou het zijn als je ook ethisch verantwoord deze breingevoelige technieken zelf kunt gaan toepassen..

Dus volg de Masterclass Breingevoelig Beïnvloeden & Overtuigen vooral NIET.