Kijk jij er ook zo naar uit om in juli en augustus op het werk weer lekker achterover te leunen?

En dat dak repareren wanneer de zon schijnt? Ach, dat geldt alleen voor thuis, want op de zaak pakken we dit pas na de zomer op. Onze agenda’s lijken na de zomer nog lekker leeg, dus dan hebben we toch tijd genoeg om dat zakelijke dak te repareren..

We hebben het inmiddels wel verdiend, die twee maanden de stekker eruit, want we hadden het zo druk, druk, druk, toch? Ga eens OMDENKEN! Maak van de maanden juli en augustus de twee waardevolste maanden van het jaar!

** Volg onze ‘Newsletter’ op LinkedIn zodat je regelmatig een praktische TIP krijgt hoe je  er toch meer uit kunt halen. **

Na de zomer hebben we meer tijd..?

Dat die agenda’s na de zomer lekker leeg zijn, is helaas meer het gevolg van gebrekkige planning en onvoldoende vooruitzien. Na de zomer zal de stress alleen maar hoger zijn. We hebben dan nog maar een paar maanden te gaan voor het einde van het jaar. Weinig tijd om zaken te fixen, dus dat je dan meer tijd hebt, is een illusie. Je hebt het dan waarschijnlijk alleen maar drukker. Maar ach, wie dan leeft, wie dan zorgt… nu kunnen we uitkijken naar bijna twee maanden ‘vakantie’.

Je zult wel denken, ‘Hij is gek geworden… ? Hoezo 2 maanden ‘vakantie’?’ Je gaat waarschijnlijk maar 2 of max 3 weken ertussenuit en dat geldt waarschijnlijk ook voor je collega’s.

Misschien ben ik toch niet helemaal gek geworden en zet de rest van dit artikel je aan het denken en doe je een paar waardevolle ideeën op…?


De feiten

Volgens het CBS gaat circa 60% van de beroepsbevolking gedurende deze twee maanden 10 tot 14 dagen op vakantie. Op het piek moment heeft 1 op 4 Nederlanders de stekker er uit getrokken. De rest gaat heel slim daarvoor of daarna pas weg, want laten we eerlijk zijn… veel goedkoper, minder heet en minder druk.

Juli en augustus kennen dit jaar 45 werkbare dagen. ? Wanneer 60% slechts twee weken op vakantie gaat, blijven er dus circa 37 werkbare dagen over. Meer dan 82% van de tijd kan een bedrijf dus productief zijn. ? Dat niemand er in juli en augustus is, is dus onzin. En toch trekken de meeste organisaties er bijna geheel de stekker uit deze twee maanden en gunnen hun medewerkers weinig tot geen druk, dus een soort ‘vakantie’ van twee maanden waarbij je dan wel op je werk bent, maar niet zoveel doet. Of nee.. we blijven lekker thuis werken, want het is soms zulk mooi weer, dan ga jj natuurlijk niet naar kantoor.

Nederland komt dus bijna twee maanden tot stilstand in het vinden, binden en doorontwikkelen van klanten. ?

‘Het vinden, binden en doorontwikkelen is de echte kerntaak van elk bedrijf,zoals Peter F. Drucker ooit treffend zei.

Het is misschien een beetje ironisch, maar de gemiddelde professional plant zijn vakantieperiode beter dan de gemiddelde normale werkmaand, dus over een paar weken begint het al met uitspraken als: ‘…dat pakken we na de zomer wel op.’ Want stel je voor.., als we nu iets nieuws zouden opstarten, dan zou het in juli en augustus toch op werken kunnen gaan lijken..?

Met als gevolg dat in juli en augustus het volgende gebeurt:

  • Cruciale overleggen vinden niet of nauwelijks meer plaats, want tja, één van de deelnemers aan een meeting is dan misschien op vakantie. (Alsof de rest van het jaar meetings ook altijd worden geannuleerd wanneer er iemand niet bij kan zijn.) Belangrijke besluiten worden in juli en augustus dus nauwelijks meer genomen en nieuwe projecten worden zeker niet opgestart, want tja, het is de ‘vakantieperiode’ en dan is er ‘niemand’. En vergeet niet.. een teams-meeting onder de zon in de tuin, dat is toch niet te doen.. ?
  • Acquisitieactiviteiten en klantontwikkeltrajecten liggen nagenoeg stil, want klanten zijn er niet. (Hoezo klanten zijn er niet? 82% is er wel, dus wat een onzin eigenlijk. ???)
  • Om maar niet te spreken over activiteiten die het team sterker moeten maken. Er vinden niet of nauwelijks trainingen plaats, coachings- en persoonlijke ontwikkelingstrajecten worden stilgelegd en het is al helemaal vreemd om in deze maanden een opleidingstraject te starten. Stel je voor dat je aan het einde van deze twee maanden weer beter voor de dag komt dan dat je er in ging..?En dan bedoel ik niet dat ‘gezonde’ kleurtje..?

Gelukkig staan alle bedrijven er natuurlijk zo goed voor dat twee maanden alleen het schip een beetje drijvend houden wel kan…, toch?

Werkelijk?

Sta jij en jouw bedrijf er inderdaad zo goed voor dat deze jaarlijkse mini-sabbatical van twee maanden ook dit jaar weer kan? Of zou het verstandig zijn om dit jaar maar eens te kijken hoe we juli en augustus toch wat productiever kunnen invullen?

Is het glas dus half vol of half leeg? Of zou je nu op zoek kunnen gaan naar de kraan ?, zodat juli en augustus niet voor het bedrijf weer door het putje gaan?


Natuurlijk een hele vreemde gedachte, maar uhhh… ‘Wat zou wel kunnen?’

  • ‘Business as usual’: het bedrijf gaat gewoon door en laat zich niet tegenhouden wanneer een of twee mensen er niet zijn. Dit doe je de rest van het jaar hopelijk ook niet wanneer iemand uitvalt door een griepje. ??
  • Met vinden, binden en doorontwikkelen van klanten geven we juist extra gas! Meer dan 82% van de DMU bij een klant is er wel en heeft (tenminste dat denkt de klant) meer tijd in z’n agenda en zit meer relaxed in de wedstrijd gedurende ‘vakantietijd’. Wanneer iemand meer relaxed is, krijg je meer gedaan. ??
  • ‘Repareer het dak’: Start het liefst nog voor deze twee maanden met een opleiding, masterclasses of coachingstrajecten, zodat ze hier in juli en augustus rustig op kunnen kauwen. Mensen staan in deze periode juist meer open voor nieuwe inzichten waarmee ze in september vol mee aan de slag kunnen. Trek dit gedurende deze twee maanden gewoon door. Die ene keer dat ze ergens niet bij kunnen zijn, kan tegenwoordig heel gemakkelijk worden teruggekeken wanneer men na twee weken afwezigheid weer uitgerust terugkomt.??

Wanneer je e.e.a. een beetje slim aanpakt en durft te ‘omdenken’, kunnen juli en augustus wel eens de twee meest waardevolle maanden van het jaar worden. ?

** Volg onze ‘Newsletter’ op LinkedIn zodat je regelmatig een praktische TIP krijgt hoe je  er toch meer uit kunt halen. **

Ik praat uiteraard graag met eenieder verder om deze zomer optimaal te benutten.  Stuur mij een dm via LinkedIn, een e-mail, pak de telefoon en bel +31(0)252 –700218 of App/Bel +31(0)6-51177296 voor mij direct, benader een andere expert op dit gebied.

Denk je nu nog steeds alleen ‘Ja maar…’ of erger, dat je dit allemaal onzin vindt… dan heb ik maar één advies:

‘Geniet van je twee maanden ‘vakantie’!‘ ?

en uhh..koop op z’n minst een goed boek dat je verder brengt en gooi die smartphone eens in de hoek!