Laden Evenementen

De bedrijfsstrategie wijzigt.. de commercieel directeur past zijn strategie aan..wat betekent dit dan voor jouw salesorganisatie? Want jij wordt ‘afgerekend’ op de prestaties die jij met je salesforce realiseert.

Deze prestaties, bepalen voor een directie nou eenmaal het verschil tussen succes of falen van hun bedrijfsstrategie. Soms heeft de strategie impact op de inrichting van je salesorganisatie en moet je overwegen om te gaan reorganiseren. Maar laten we eerlijk zijn, hoe vaak doe je dit? Deze masterclass geeft je alle inzichten en kennis waar je nu en later in je carrière veel profijt van zult hebben.

.

schrijf je hier in voor deze masterclass

In één dag

Tijdens deze masterclass leer je, hoe je de salesstrategie beter laat aansluiten op de bedrijfsstrategie. Je kunt je salesafdeling efficiënter inrichten, wat het rendement ten goede komt. Ook leer je hoe je sales beloningssystemen en incentive-systemen, verbindt met de bedrijfscultuur, de salesdoelstellingen en de individuele profielen van je medewerkers . De theorie wordt afgewisseld met (internationale) cases. Ook is er extra aandacht voor jouw praktijk; je hebt alle ruimte om de specifieke kenmerken van je eigen salesorganisatie tegen het licht te laten houden. Je gaat moe maar voldaan naar huis, met waardevolle inzichten om de efficiëncy, effectiviteit en winstgevendheid van jouw salesorganisatie te verbeteren.

Na het volgen van deze masterclass

  • Kun je je salesstrategie beter laat aansluiten op de bedrijfs- en marketingstrategie, voor een beter resultaat. Waarbij je nu eens écht leert hoe je de bekende strategische modellen van Porter, Ansof en andere grootheden, weet te vertalen naar de praktijk.
  • Weet je wat de mogelijkheden zijn om je salesafdeling efficiënter in te richten, zodat de effectiviteit groter wordt. Denk hierbij aan het slimmer verdelen van commercieel gerelateerde taken over de binnen- en buitendienst of marketing medewerkers.
  • Weet je op welke wijze je beloningsmethodieken inzet die geaccepteerd worden door je salesteam, die leiden tot een  performance verbetering zonder negatieve effecten.
  • Weet je welke inrichting van je binnen- en buitendienst de beste is in een bepaalde situatie. Regionaal? Productgericht? Branchegericht? Oplossingsgericht? Probleemgericht? Naar klantgrootte?
93% van ons deelnemers beoordeelt deze postgraduate masterclass met een 9