Ben je DGA, directielid, of medewerker met hart voor de zaak? Dan zal je vast nu heel erg nadenken over de komende maanden en volgend jaar. Je zult waarschijnlijk opzoek zijn naar het antwoord op de vraag ‘Wat moet de focus zijn?’ en ‘Hoe dan?’.

De neiging is om te denken dat alles wel weer wordt zoals het was. Dat COVID-19 straks wel weer weg is. En ja, dat denk ik soms ook het liefst. Tegelijkertijd is het nu ook juist goed om eens na te denken over de vraag, ‘Waar zijn we nu eigenlijk allemaal mee bezig?’ Moeten we dit nog wel willen? Tegenlicht geeft, zoals de naam van het programma treffend afdicht, een tegengeluid. Het zet tot denken.. Bekijk de uitzending hier.>

Tegelijkertijd, The show must go on’. En ja, daar blijven wij op gefocust in de masterclasses Winstmaximalisatie, Sales Planning en Strategie. Maar ook zomen we via de nieuwe masterclass ‘Finance for (sales)professionals meer in op de wereld van het geld, dat achter elk bedrijf zit.

Wil je interessant zijn voor een DGA of directielid, dan zal je moeten begrijpen wat hem of haar echt bezig houdt. Wil jouw gesprekspartner stiekem ook “Goed geld verdienen’ of wil hij of zij gewoon ouderwets geld verdienen en wat zijn dan de issues? En dat gaat dus links- of rechtsom over financiële drivers.

Alleen als je hem of haar kan helpen met zijn of haar ambitie, duidelijk kan maken hoe jouw product of dienst impact heeft op die financiële drivers, zal er echt naar je geluisterd worden.

Dus sorry, een goed verhaal over hoe goed jouw product of dienst is in de C-suite niet genoeg. Je zult meer moeten weten over de financiële drivers die de back bone zijn van elke organisatie. Hoe deze finaciële drivers werken en hoe jouw product, dienst of organisatie deze positief kunnen beïnvloeden en risico’s kunnen verminderen. Pas dan zit jij op eens op een ander level aan tafel.